Bismillah deyip başlayalım

Merhaba,

Öncelikle niye böyle bir blog oluşturduğumu açıklamakla başlangıç yapmak istedim.

Katılım Bankaları tarafından müşterilere sunulan ürün ve uygulamalar hakkında, İslami Finans hakkında ve Katılım Bankaları’n da yer alan Danışma Kurulları hakkında internet ortamında birçok görüş ve fikir beyan ediliyor. Ancak bu görüş ve fikirler beyan edilirken konu ile ilgili uygulamadaki kişiler, bu kişilerin neleri düşünerek hareket ettiği, Danışma Kurullarında yer alan hocaların konuları nasıl değerlendirdiği vb. birçok husus göz ardı ediliyor. Kişiler daha önce kendilerinin edinmiş olduğu bilgiler sonucunda oluşturmuş olduğu kanaatlar üzerinden Katılım Bankacılığı ürün ve uygulamalarını değerlendiriyor. Bu nedenle yapılan değerlendirmeler eksik kalıyor ve yanıltıcı olabiliyor.

İşin uygulama tarafında ve Katılım Bankacılığı’na katılan yeni ürünlerin birçoğunun alt yapısının oluşturulmasında (özellikle Danışma Kurulu tarafında) görev alan biri olarak eksik kalan kısmı tamamlamak adına bir katkıda bulunmak için bu blog sayfasını açtım.
Amacım insanlara nelerin doğru olduğunu söylemek, neye inanmaları gerektiğini göstermek değil. Amacım birçok görüşün belirtildiği konularda birebir bu işin içinde yer alan insanların çalışmalarının ve bu sonuçların ortaya çıkmasını sağlayan düşünce yapısının açıklanmasıdır. Böylece değerlendirme yapılırken konunun müsebbibi insanların neleri düşünerek, nasıl hareket ettiğini anlatıp daha doğru sonuçlara ulaşılmasını sağlamayı umuyorum.

Bu hususlar dışında çeşitli kuruluşların Faizsiz Bankacılık ile ilgili yayımladığı standartlar çerçevesinde oluşan yeni ürünler, mevcut ürünler ile ilgili standartlar çerçevesinde yapılacak değerlendirmeler, Dünya’da ve Türkiye’de Faizsiz Bankacılık ile ilgili yaşanan gelişmeler ışığında değerlendirmeler ve katıldığımız çeşitli organizasyonlarda edindiğimiz bilgiler ışığında yapacağım değerlendirmeleri de aktarmak istiyorum. Mevcut iş yoğunluğu içinde ayda veya en geç 2 ayda bir yeni bir yazı yayımlamayı istiyorum.

Bu blogda yayımlanacak yazılar ile Katılım Bankacılığı hakkında oluşmuş olan yanılgıları düzeltmeye muktedir olurum inşallah. Katılım Bankacılığı’nı daha ileri taşıma noktasında dertlenen biri olarak Rabbim utandırmasın amacımıza ulaşmayı nasip etsin.

Not: Bu blogda aktaracağım bilgiler ve görüşler herhangi bir kurum yada kuruluşun düşünce yapısını yansıtmamaktadır. Belirttiğim süreçler içinde yer alan bir insanın, edindiği tecrübeler ve bilgiler sonucu oluşan düşüncelerini, fikirleri, görüşlerini yansıtmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yatırım Vekaleti (Wakala) akdi nedir ve uygulama metodu

Teverruk nedir? Uygulama Methodu ve Öneriler

Katılım Bankacılığı'nda Danışma Kurullarının Yeri, Önemi ve İşleyişi